index

Trines grønnsakslasagne

Vegetar
Italiensk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Lasagne på raw- food- vis. Full av spennende smaker og krydder til Trine Grung fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

Tilberedning av pinjekjerne ricotta: 

1. Skyll pinjekjernene etter at de har ligget i bløt.

2. Putt de opp i en foodprosessor eller blender sammen med presset sitron og rosa Himalayasalt.

3. Mos det hele sammen. Tilsett gradvis vannet, 1 ss av gangen, opp i foodprosessoren /blenderen, til det blir en kremete ’ostemasse’.

 

Tilberedning av tomatsausen:

1. Press ut så mye du kan av vannet i de bløtlagte tomatene.

2. Putt de soltørrede tomatene i en blender, sammen med de øvrige ingrediensene. Mos tomatsausen til den blir uten store klumper.

 

Tilberedning av basilikum-pistasj pestoen:

1. Putt hakket basilikum sammen med pistasj nøtter og alle de øvrige pestoingrediensene i en blender eller foodprosessor.

2. Mos det hele sammen. La det bli en litt kornete masse.

 

Tilberedning av squash lasagneplatene:

1. Kutt hjørnene av på squashen. Del de på midten tvers over (ikke på langs). Kutt av hjørnene på squashen. Bruk en ostehøvel og lag remser av squash, ved å høvle squashen med ostehøvelen på langs. 

2. Legg squashplatene ned i en bolle, sammen med olivenoljen, hakkede urter, pepper og salt. Bland det hele sammen. La stå og marinere i 10 minutter.

 

Sammensetning av lasagnen: 

1. Enten kan du lage en stor lasagne eller lage porsjons lasagne pr tallerken. Gjør følgende på en asjett: Legg 4 remser med squash, slik at de overlapper hverandre.

2. Smør på et lag med tomatsaus med en kniv. Lag dotter med pinjekjerne ricotta osten og pestoen, ca 3 ts av hver pr lag.

3. Legg på 2 skiver med tomater. Repeter dette så det blir 3 lag med squash og tomatsaus, ricotta, pesto og ferske tomater.

4. På topplaget pyntes tomatene med ferske basilikumblader og små blader med fersk timian.

5. Hell litt olivenolje over og rundt selve lasagneretten på tallerkenen, i tynn stråle rett før servering.

6. Grønnsaklasagnen serveres umiddelbart. Blir det noe igjen kan grønnsaklasagnen oppbevares i kjøleskap i 1-2 dager. 

 

Tips:

Pinjekjernericottaen, tomatsausen, squashplatene og basilikumpestoen kan godt lages dagen før. Selve sammensetningen av lasagnen kan gjøres rett før gjestene kommer. Hvis du ikke tåler pinjekjerner kan du bruke solsikkefrø. Hvis du ikke tåler pistasjnøtter kan du bruke valnøtter. Marinert fersk sjampinjong eller annen sopp kan godt brukes i mellom lagene i tillegg til det fyllet som står i oppskriften. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pinjekjerne ricotta:
4 dl pinjekjerner, bløtlagt i 1 time eller mer
2 ss sitronsaft av ca 1/2 sitron, presset 1 ts rosa Himalayasalt, eller havsalt
6 ss vann

Rå tomatsaus
4 dl soltørrede tomater, bløtlagt i 2 timer eller mer
1 stor tomat, hakket
1/4 liten rød løk, hakket
2 ss sitronsaft, av ca 1/2 sitron, presset
7ss olivenolje x- virgin
1 ss+ 1 ts rå agavenektar
1 ts rosa Himalayasalt eller havsalt
1 klype svart pepper/ hot pepper

Basilikum pistasj pesto
4 dl basilikumbladet, hakket og tettpakket (ca 1,5 basilikum plante)
1 dl pistasjnøtter
9 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts rosa Himalayasalt, havsalt
1 klype svart pepper

Squash lasagne plater med tilbehør
2 grønne squash medium størrelse, kutt av endene
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss frisk oregano, fint hakket
1 ss frisk timian, fint hakket
1 klype rosa Himalayasalt eller havsalt
1 klype nymalt pepper
3-4 medium store røde tomater, delt i skiver
Hele basilikum- og timianblader til pynt
Litt olivenolje x- virgin til å helle over