index

Torsk på toppen

Sjømat
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Fisk på et lite fjell av potetstappe med aromatisk smør à la Helstrøm med ovnsbakte cherrytomater til Simone Larsen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Sett stekeovnen på 100 grader og smør en ildfast form med litt olje

2. Legg i cherrytomatene, sprinkle dem med litt olivenolje, strø over litt salt (helst maldonsalt)

3. Skrell poteter og selleri, del opp i biter og legg de i kaldt vann.

4. Skjær endene av sitronen, skjær deretter bort skallet. Skjær ut sitronfileter og hakk lett med kniv. Bland sitron, kapers, sjalottløk, hvitløk og gressløk med soyasausen.

5. Kok opp poteter og selleri ca 20 min før tomatene er ferdige. Når de er møre, hell av kokevann, og fjern resten av annet ved å sette kjelen litt på den varme kokeplata. Pass på at de ikke svir seg.

6. Sett til siden, legg på ca tre-fire spiseskjeer med smør, riv over en halv teskje (eller litt mer) med muskattnøtt og en teske med salt. Hell gjerne på en halv dl med kremfløte.

7. Begynn deretter å brune det usalta smøret til det aromatiske smøret til det blir nøttebrunt og sil av.

8. Bland det varme smøret med soyablandingen og hold dette varmt til fisken er ferdig.

9. Krydre fisken på skinnsiden med salt og pepper og stek i ca fem minutter i varm panne.

10. Mos stappa imens. Hvis den blir for tørr, tilsett mer fløte, evt smør. Smak deg frem!

11. Sett den på komfyren og hold den forsiktig varm mens du gjør ferdig resten av måltidet.

12. Når fiskeskinnet har blitt sprøtt og godt stekt legger du fisken på en ildfast form og ettersteker i stekeovnen (ca 180 grader). Alt etter fiskens tykkelse tar dette fra 5- 12 minutter. Følg med så fisken ikke blir tørr.

13. Når fisken er ferdig anretter du på tallerken: En god porsjon potetstappe i midten, torsken på toppen, bakte tomater v siden av el rundt og en god øse med Hellstrøms aromatiske smør over fisken.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 porsjoner torskeloin med skinn
20 cherrytomater, gjerne busk-varianten

Potetstappe:
5 store eller 8-9 små fjellmandelpoteter
0,25 sellerirot
Kremfløte
Smør
Salt
Muskatnøtt

Aromatisk smør:
1 sitron
1 ss kapers, hakket
1 ss sjalottløk, finhakket
1 ts hvitløk, finhakket
1 ss gressløk, finhakket
120 gr usalta smør
4 ss soyasaus