index

Tørrfisk med currysautert blomkål og ertepuré

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Tørrfisk med currysautert blomkål og ertepuré til Mona Halvorsen fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

1. Kjøp ferdig utvannet Tørrfisk , skinn og beinfri. Kjøp store porsjoner da fisken er veldig kompakt så sånn ca. 300 gram pr porsjon går det med her i huset.

 

Fisk:

1. Finhakk masse hvitløk.

2. Stek tørrfisken i panne med godt smør og olje blandet .

3. Rør hvitløken rundt i pannen før hver stekerunde. Ikke la pannen bli for varm , men hold den på en middels temperatur.

4. Krydre fisken med salt og pepper og stek den til den "flaker" seg. 

 

Ertepurè:

1. Kok opp vann i en kjele. Hell oppi grønne erter og la de bli gjennomvarme i vannet.

2. Hell av vannet og legg ertene tilbake i kjelen.

3. Tilsett en god dash smør og endel fløte, salt, pepper og finhakket mynte.

4. Bruk en stavmixer og kjør dette til det blir en ertesaus/purè av det.

 

Curry og pernod-sautert blomkål:

1. Kutt blomkål i ganske små biter.

2. Varm opp en stekepanne med masse smør i.

3. Legg i Blomkålen og stek den mør.

4. Tilsett salt, pepper og masse karri(Curry).

5. Vend krydderet inn.

6. Tilsett noen gode dasher med pernod og la dette trekke til alt er orange og fint og mørt! 

 

Server med baconbiter på fisken, gode poteter og baconfett!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

300 gr tørrfisk- skinn og beinfri, ferdig utvannet.
1 hvitløk
4 gode poteter
50 g bacon evnt . kalkunbacon
Smør
Olivenolje
100-200g erter
Mynte
Fløte
Curry/karri
Pernod
1/3 blomkål