index

Stekt andebryst med blodappelsinsaus

Fugl
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Stekt andebryst med blodappelsinsaus, båtpoteter i ovn og fransk rødkålsalat. til Kari Svendsen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Varm(!) panne eller liten gryte, lag litt ruter i andefettet, brunstek i tørr panne 2 hele andebryst.

2. Fettet fra andebrystene er nok til å steke brystet i...

3. Malt kverna pepper er godt på ellers ikke noe krydder.

4. Stek først godt på fettsiden, snu, demp varmen litt, stek videre på andre siden. Ca 5 min. på hver side..

5. Legg brystene tilside for "hviling"...

6. Bruk fettet etter stekinga til å lage saus på, hell av litt hvis det er mye fett....  Jevn med maisennamel og etterhvert blodappelsinjuice  -  smak til med litt salt og sukker, gjerne appelsinskiver til pynting.... (sausen kan også smakes til med litt rødvin...)

7. Gode små poteter i halve eller fire deler, i ovn med litt krydder, valgfritt, kan bare ha litt salt og pepper og god olje på, stekes i ovn på ca 200 gr. til de er brune og gjn.stekte.(ca 20 min...)

8. Et lite rødkålhode, deles i fire, forvelles, dvs: Kok opp lettsaltet vann, ganske mye, legg rødkålen oppi.

9. Kok i ca ett minutt, vannet blir lilla, ta rødkålen opp og skyld lenge i iskaldt vann, rist godt av.

10. Finnsnitt rødkålen, lag fransk dressing: 2 deler god olivenolje, 1 del god eddik, litt salt og pepper og 3-4 fedd finnhakket frisk hvitløk, bland dette godt og hell over rødkålen, ikke mer enn at den blandes inn i kålen, men ikke flyter i bånn av salatbollen.

Viktig:

nyklippet frisk krus- eller matpersille over i rikelig monn, bland godt  -  kan godt stå å godgjøre seg en times tid....

(Passer til det meste av kjøtt og røkt fisk, ikke minst på julebordet!)

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk fine andebryst
Pepper
Salt
Maisenamel
Sukker
1 stor blodappelsin
4 poteter
1 lite rødkålhode
4 fedd hvitløk
Olivenolje
Eddik

Ta denne oppskriften med deg

+47