index

Steinsopprisotto med skinke av villsvin

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Steinsopprisotto med skinke av villsvin, runarn salat og friterte rotfrukt til Elin Sogn fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

Vin: Torriglione barbera d'alba 2008

1. Lag tynne skiver av rødbete, persillerot, søtpotet og potet med en ostehøvel, friter til sprø og legg på kjøkkenpapir.

2. Varm opp olivenoljen i en kjele, hell oppi risen og rør til den er dekket med olje, hell i et grass med hvitvin og kok det inn.

3. Hell oppi buljongen og kok på middels varme uten lokk. rør rundt av og til.

4. Når risen er "al dente", putt oppi parmesan og bladpersille, rør rundt og smak til med salt og pepper. Til slutt tilsettes to spiseskjeer smør.

5. Evt.bruk "guttas økologiske steinsopp risotto" som base og putt litt hvitvin, parmesan og bladpersille oppi... skjær opp villsvinskinken i strimler, legg litt rubarb salat med balsamico dressing og litt friterte rotfrukt på tallerknen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Ca. 250 g risottoris
2 ss olivenolje
Ca. 2,5 dl hvitvin
Ca. 5 dl kylling/ grønnsaksbuljong
1 neve revet parmesan
Hakket bladpersille
2 ss smør
Salt og pepper
1 rødbete
1 persillerot
1 potet
1 søtpotet