index

Sprengt And

Fugl
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Sprengt And til Astrid Gunnestad fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Fuglen legges i laken i to døgn. Kokes deretter i 15-20 pepperkorn i ca 1 time.

2. Avkjøles i laken, pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.

3. Innmaten (kan spe på med kyllinglever) stekes sammen med champignon. Krydres. Tilsett rømme og en dash sherry.

Mange serverer Waldorfsalat og rødkål til eller min variant:

2 typer pepperrotsaus:

- Eplemos tilsatt reven pepperrot

- Pepperrotsaus:

1. Fløten stivpiskes før den blandes med de andre ingrediensene. Serveres godt avkjølt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 And i lake
15 pepperkorn

Pepperrotsaus:
1 beger rømme
1/4 l kremfølte
2 ss reven pepperrot
1 ss presset sitron
1 ts sukker

Øvrige tilbehør:
Svisker som har trukket i cognac noen dager.
Kiwi og clementiner.