index

Sorbet av kokos

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Eksotisk sorbet med friske frukter til Berte Rommetveit fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Varm opp glukosen i ei lita gryte. Ha i kokosmelk, fløte og sukker. Varm til sukkeret er oppløyst i væska. Avkjøl.

3. Ha dette i ismaskin, la den gå i 20-30 minutt (følg med på konsistensen).

NB! Sorbeten må serverast straks, evt. leggast i boks i frysaren og takast opp 10 min. før servering (så den ikkje er for hard).

4. Legg frisk frukt i botnen av ein desserttallerken/-skål. Legg ei god kule med sorbet oppå frukten, pynt med rive skal av lime.

 

Servér en god dessertvin til, gjerne Eiswein.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

15 g. (ca 1,25 ss) flytande glukose, fåast på apotek
400 ml. kokosmelk
1 ss sukker
0.25 dl. kremfløte

Tilbehør:
Frisk mango
Ananas eller annan frukt du liker – oppskore i fine bitar.

Garnityr:
1 lime, revet skall