index

Smørdampet kveite med potetmos, bacon, sjalottløk og asparges

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Smørdampet kveite med potetmos, bacon, sjalottløk og asparges til Hilde Louise Asbjørnsen fra serien Celebert Selskap.

1. Skrell og kok poteter og gulerøtter i terninger i godt saltet vann.

2. Mos dem sammen og tilsett melk, smør og muskat etter smak og ønske om konsistens. Smak til med salt og pepper. Pynt med parmesan-skav når den serveres.

3. Brun bacon i litt olje over svak varme til det blir gyllent og sprøtt. Brun løken i olje med litt sukker på til den også er gyllen og fin. Bland det sammen.

4. Smelt godt smør i panne og la det steke seg lysebrunt. Ha i bacon og løk og la stå på svak varme til det andre er klart.

5. Når kveita serveres, legger du et par spiseskjeer på hvert stykke. Også fint å ha i sausenebb ved siden av i tilfelle noen vil ha mer.

6. Kok opp vannet med litt salt. Ta det av platen og visp umiddelbart inn smøret i terninger til det blir "tykt". Vannet og smøret kan skille seg, så man må piske jevnt uten pauser.

7. Legg kveitestykkene i og la dem trekke i 12-15 minutter. Vend dem når de har ligget halvveis for å fordele varmen likt.

8. Kok opp vann og salt i en damp-gryte. Knekk av den nederste delen av aspargesen der den bryter naturlig, og legg dem i gryten. La dampe i ca 4 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 gram kveite uten skinn og ben i stykker
9 dl vann
900 gram Kviteseid smør
Salt
10 Asterix poteter
4 store gulerøtter
Helmelk
Meierismør
Muskat
Salt
Pepper
Parmesan til pynt
400 gram bacon
9 charlott løker hakket i terninger
Smør
12 store asparges