index

Sitruskokt laks, urtebakt laks og thai fiskekaker

Sjømat
Asiatisk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Sitruskokt laks, urtebakt laks og thai fiskekaker til Mona Halvorsen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Sitruskokt laks:

1. Få tak i en fin laksefilet  ca 50-100 gram pr. person. Dette avhenger om dere har flere forretter eller ikke.

2. Skjær Laksefileten i tynne skråskjærte skiver og legg dem på en asjett eller i en form med flat bunn.

3. Skvis masse sitron over laksebitene slik at de dekkes av sitronsaft ......la stå!

4. Etter en time eller når laksefiletene begynner å se kokt ut så er de ferdige . De skifter da farge til lys blek rosa slik som kokt laks vanligvis ser ut...

5. Ta en Melbatoast, smør med godt smør, smør på et hint av Wasabipaste.

6. Legg laksefilet på og stryk den kjærlig med en god søt soyasaus.

7. Dryss ristede sesamfrø over til slutt. Sesamfrøene rister du i tørr panne på middels til strek varme og rører/flytter på dem hele tiden....

8. Spises ganske kjapt da toasten ellers blir soggy. 

 

Urtebakt laks: 

1. Sett ovnen på 225 Grader. 

2. Kjøp en deilig lakseside gjerne med skinn.

3.Napp ut midtbeina hvis dette ikke er gjort.

4. Ta frem en kutter eller begynn å finkutte urter. Jeg bruker masse grønne urter det er godt med persille , sitronmelisse, mint og søtbasilikum for eksempel. En tommerfingerregel er at det er persillen som skal dominere urteoljen.

5. Kjør dette i kjøkkenmaskinen med en god olivenolje, litt sitron, hvitløk , salt , pepper, og en dash sukker. Kjør til oljen er knallgrønn og godt flytende

6. Legg Laksen på et bakepapir og smør tykt på med urteoljen! Masse!

7. Krydre så med grovt salt og grov pepper, sitronpepper er også godt.

8. Sett midt i ovnen på 225 grader til laksen "slipper seg" ...

9. Server med rømmedressing og salat. 

 

Thai fiskekaker: 

1. Be fiskehandleren male opp hvit fisk for deg her kan du bruke : Lyr, Steinbit, brosme, sei, eller torsk. Kort sagt all hvit fisk.

2. Legg den malte fisken i en bolle ... ca 100 gram pr porsjon...mindre hvis alle forrettene.

3. Hell i kokosmell finhakkede limeblader(Kaffir) , sitrongress, hakket chili, 2 egg og maizena til deigen blir seig og fin, salt og  pepper etter smak.

4. Rør det hele sammen og ta i nok maizena slik at det er "heng" i deigen. Form med skje til kaker. legg de rett i stekepannen.

5. Stek på svak varme i stekepanne til de er gjennomstekte servèr på seng av strimlet salat med sweet chili saus eller annen thai saltdressing (søt).

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sitruskokt laks:
400g laksefilet
2 sitroner
4 melbatoast
Godt smør
Sesamfrø
Søt soya saus
Wasabi paste

Urtebakt laks:
1 Lakseside gjerne beinfri
Masse grønne urter f.eks: persille , sitronmelisse og mynte. søtbasilikum er også godt.
Olivenolje
Smør
Rømme
Sitron
Bakepapir
Hvitløk
Grønn salat

Thai fiskekaker:
400g malt hvit fisk
Kokosmel
Limeblader
Sitrongress
Chili
2 egg
Maizena

Ta denne oppskriften med deg

+47