index

Selvigs Crepe suzette

Frukt og bær
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Crepe suzette til Esben Selvig fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Lag først røren. Sikt mel og salt i en bolle, og lag en fordypning i midten.

2. Ha i egg, olje, smeltet smør, sukker og melk. Pisk til røren er glatt. Bruk gjerne en håndmikser.

3. Smelt litt av smøret i en liten stekepanne. Når smøret er blitt veldig varmt, hell litt av røren i pannen. Snu på pannen slik at røren fordeler seg ut over bunnen, og stek til pannekakene er gyllenbrune på undersiden. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. La de tynne pannekakene gli ned på en varm tallerken og hold den varm mens du steker resten.

4. Lag appelsinsmør ved først å ha sukker og smør i en bolle og rør det sammen til det er glatt og kremaktig.

5. Rør inn appelsinskall og –saft, deretter 3 ss av appelsinlikøren og 1 ss av brandyen.

6. Ta appelsinsmøret over i en stor stekepanne og varm forsiktig opp. Kok raskt i 1-2 minutter, skru deretter ned varmen.

7. Legg i pannekakene, en om gangen og brett dem først en gang og så en gang til. La dem ligge til de er gjennomvarme.

8. Varm opp resten av likøren og brandyen i en liten panne, sett fyr på, og hell den flammende likøren over pannekakene like før servering, eller kok opp og sett fyr på likøren ved bordet.

 

Server med vaniljeis.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 egg
125 g hvetemel
1/4 ts salt
2 ss olje
50 g smeltet smør
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl melk
25 g smør til steking

Appelsinsmør:
125 g myknet smør i terninger
125 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
6 ss Cointreau
3 ss brandy
1 porsjon gir ca 20 crepes