index

Selskinke på blinis med lodderogn og sennepssaus på en seng av ruccola

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Selskinke på blinis med lodderogn og sennepssaus på en seng av ruccola til Per Heimly fra serien Celebert Selskap.

Blinis:

1. Varm opp melk til kroppstemp, bland i gjær, ikke kok melka, visp ut gjæren, tillsett ett egg og visp ut, halv teskje salt, 100 g hvetemel røres godt inn så det ikke blir klumper, settes til heving i en time.

2. Stekes i panne med litt smør.Ca en spiseskje røre legges i stekepannen.Stekes i ca fire min på hver side.

Sennepssaus:

1. Bland like mengder majones og cream fraice, ha i salt og sennep og en dæsj hvitvin

2. Hakk dill og bland godt

3. Sett blinis på fat med selskinke og lodderogn og sennepssaus med dill og noen dråper med bjørnebær vinagret

4. Klart til servering

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Selskinke skåret i løvtynne skiver

Blinis
Bokhvetemel eller hvetemel
10 gram gjær
Melk
1 stk egg
1/2 teskje salt
1 spiseskje kremfløte

Sennepssaus
Dijon sennep
Cream fraice
Majones
Fersk dill
Salt og pepper
Hvitvin