index

Sashimi frå Bømlo

Sjømat
Asiatisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Sashimi av Salmalaks med sesamfrø og japansk saus til Berte Rommetveit fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Salmalaks:

1. Skjær i så tynne skiver du klarer

 

Saus:

1. Kok opp soyasausen, ha i hakka ingefær, kvitløk og chili. La koke i ca 10 minutt.

2. Avkjøl.

3. Sil av sausen og kast det som er igjen av chili, hvitløk og ingefær.

4. Press i saften av 2-3 pressede lime (smak til)

5. Anrett laksen på tallerken, pynt med frisk koriander og sesamfrø. Sausen kan enten serverast på sida som dip, eller du kan legga sausen i botnen av ein tallerken og legga laksen oppå. Bør spisast med spisepinnar.

Servér gjerne med en god Riesling, lyst øl funker og fint.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Salmalaks, 80-100 g pr person

Saus:
1 flaske Kikkoman soyasaus
2 spiseskeier finhakka ingefær
1 hakka rød chili
3 hakka kvitløksfedd
2-3 lime

Garnityr:
Grovhakka frisk koriander
Sesamfrø