index

Sashimi av laks og grønnsakstempura

Sjømat
Asiatisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Sashimi av laks og grønnsakstempura til Simone Larsen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Sashimi:

1. Skjær laksen på skrått i tynne skiver og legg dem pent på hver pesons tallerken. Tradisjonelt skal man legge opp ulikt antal biter, feks 3, 5 eller sju.

2. Bland soyasausen med saften fra en lime (smak deg litt fram hvor syrlig du ønsker at sausen skal være), tilsett vårløk.

3. Drypp litt saus over fisken rett før servering og strø over litt sesamfrø.

 

Grønnsakstempura:

1. Bland tempurablandingen med vann, som anvist på pakken.

2. Forvell søtpotetbitene i ca tre minutter.

3. Skjær aspargesen i to og pass på at nederste del ikke er trevlete.

4. Tørk grønsaken godt mens du varmer opp oljen. Sjekk temperaturen med en tresleiv. Når det bobler rundt sleiva er temperaturen bra, men det skal ikke ”skumme”.

5. Dypp grønnsaken i tempurarøra, men bare på den ene langsida, slik at fargen synes, og legg dem i oljen, gjerne en og en (de klumper seg lett sammen). Stå hele tiden ved gryta og pass på, de er fort ferdigstekte.

6. Legg dem på avis- eller kjøkkenpapir for å dryppe av.

7. Dander v siden av sashimien og øs litt tempuradipp i en liten skål ved siden av, en til hver.

 

Tempuradipp:

1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Kan med hell tilberedes dagen før og oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sashimi:
1 lite stykke salmalaks, helst loin
0,25 dl soyasaus
1 lime
1 ts ristede sesamfrø
2 vårløk skjært i tynne ringer

Grønnsakstempura:
4 fingertykke biter søtpotet
4 fingerbreie biter rød paprika
4 ferske asparges
1/2 l soyaolje til fritering
1 pose ferdig tempurablanding

Tempuradipp:
4,5 dl dashi (lages av buljongpulver)
1 dl soyasaus
1 dl mirin (egentlig en slags vin, men kan fås uten alkohol på asiatiske spesialforretninger)
1 dl revet daikon (hvit reddik)
1/2 dl revet ingefærrot (etter smak)
1-2 små, sterke hakkede chilli