index

Reinsdyrfilet med olivensaus og smørstekte kantareller

Kjøtt
Skandinavisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Reinsdyrfilet med olivensaus og smørstekte kantareller til Cecilie Mosli fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Legg kjøttet på benken en times tid for å bli temperert.

2. Gni kjøttet inn med knust rosèpepper, salt og knuste korianderfrø.

3. Varm smør og olje i en jernpanne.

4. Brun fileten på alle sider, 2-3 minutter.

5. Legg så fileten i en ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Fileten kan nå ligge på benken til like før servering.

6. Fjern folien og stek kjøttet på 180*C i 8-10 minutter. Avhengig av tykkelsen på fileten.

7. Ta fileten ut av formen, pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 8 minutter.

8. Skjer opp fileten i 2 cm tykke skiver, legg på varme(!) tallerkener, hell forsiktig på olivensaus og monter kantarellene. Dryss over litt revet limeskall.

 

Kantareller:

1. Stek i meierismør, salt og pepper. La de akkurat begynne å bli litt sprø ytterst.

 

Olivensaus:

1. Kok sirupen inn. Tilsett ketsjup, Worcester. Soyasaus , saften av limene og oliven.  La det koke til det blir tykt. Rør hele tiden!

2. Rør inn 50 g smør. Riv skallet fra 1 lime i sausen.

 

Server kjøttet på VARME tallerkener. Øs saus over. Kantareller på siden. Pynt gjerne med mer tyttebærsirup.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Helstekt reinsdyrfilet, Indre/ytrefilet (800 gr.)
Kantareller
Meierismør
Salt
Pepper

Olivensaus:
4 ss tyttebærsirup fra REISA (evt honning)
1 ss tomatketchup
3 ss worcestersauce
2 ss soyasaus
2 ss svarte oliven i skiver (uten stein)
2 lime (saften av de)
100 g smør