index

Reinsdyr i portvinsaus

Kjøtt
Skandinavisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Portvinsbrisen reinsdyr til Sigrid Bonde Tusvik fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

Reinsdyr:

1. Forvarm ovn til 120 grader.

2. Krydre fileten.

3. Brun den på alle sider i en panne.

4. Legg over på brett, stek i ovn ca 7 min på 120 grader, ta ut av ovnen, smør 1 ss smør. La den hvile i 5 min. Skjær så i skiver.

Blomkålpuré:

1. Kok blomkålbuketter og løk og hvitløk sammen i 10 min.

2. Ha det oppi en blender + 2dl av kokeveska og kjør til puré.. varm den opp i enkasserolle, rør inn smøret, tilsett valnøttene og salt og pepper.

 

Portvinssaus:

1. La portvin og løk koke til ca 1 ss væske igjen i kasserolla, rør masienna og kjøttkraft sammen, hell over og pisk inn smøret.

 

Rødløk og eple:

1. Stek løken med smøret i 1 min.

2. Tilsett epleterninger, stek videre i 1 min, sukker og eplejuice smamen kok i 5 min,salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 g reinsdyr ytrefilet
Salt og nykverna pepper
1 ss smør

Blomkålpuré:
1/2 blomkål
1 dl vann
1,5 dl H-melk
1 fedd hvitløk
1/4 løk
2 ss grovhakka valnøtter
2 ss usalta smør
Salt og pepper

Portvinssaus:
2 ss finhakka løk
2 dl portvin
2 dl kjøttkraft
4 ss usalta smør
1,5 ts maisenna

Rødløk og eple:
1 grovhakka rødløk
2 grovhakka epler
1 ss usalta smør
1 ss sukker
4 ss eplejuice
Salt og pepper