index

Pastiskrem med pasjonsfruktlokk og eisweingelé

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Pastiskrem med pasjonsfruktlokk og eisweingelé til Christian Vennerød fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Pastiskrem:

1. Kok opp vann, sukker og stjerneanis og la småkoke i 5 minutter.

2. Fjern anisen og kok videre inntil 120 ° (trenger sukker termometer).

3. Pisk opp eggeplommene meget kraftig. Pisk inn den varme sukkersirupen i en tynn stråle. Pisk med lav hastighet fra start og øk så hastigheten og pisk inntil dosisen blir kald og luftig.

4. Pisk fløten til krem og vend inn pernoden. Vend så kremen inn i dosisen.

5. Sett stålringer (hul i begge ender) på et plant brett, fyll ringene ¾ med krem og sett brettet i fryseren.

 

Eiswein gelé:

1. Varm opp Eiswein og vann.

2. Vri bløtlagt gelatin fri for vann og rør gelatinen inn i Eiswein/vann oppkoket.

3. Hell blandingen i en plan form ca 4 mm opp i formen og sett til avkjøling.

4. Når stivt, ruter du opp geléen i ½ x ¼ cm firkanter. Holdt kaldt i kjøleskap.

 

Pasjonsfruktlokk:

1. Kok opp Eiswein og vann til kokepunktet.

2. Tilsett bløtlagt gelatin når avkjølt til 50 grader.

3. Avkjøl i kjøleskap. Ta ut kjøttet av pasjonsfruktene.

4. Når «Eisweingeléen» er halvveis stivnet, fyll pastisringene ved å sile geléen over kremen.

5. Fordel pasjonsfruktkjøtt i geléen og sett tilbake i fryser. Husk å ta ut fra fryseren 20 minutter før servering. Desserten skal ikke være stivfrossen, men fast dog litt myk!

6. Løsne fra ringformene med en skarp, tynn kniv skyllet i varmt vann. (Skyv med fingrene fra bunnen og sett desserten stående på tallerkenen med bunnen ned.)

 

Servering:

Flate tallerkener. Fordel Eiswein gelé rundt Pastiskremen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pastiskrem:
10 gram hele stjerneanis
75 gram sukker
0,5 dl vann
2 ss Pernod
4 eggeplommer
0,25 liter fløte

Eiswein gelé:
2 dl Eiswein
1 dl vann
4 gelatin plater

Pasjonsfruktlokk:
4 pasjonsfrukter
2 dl Eiswein
1 dl vann
3 plater gelatin