index

Pannestekt kyllingbryst med tagliatelle, sopp og estragonsaus

Fugl
Italiensk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Pannestekt kyllingbryst med tagliatelle, sopp og estragonsaus til Kristin Spitznogle fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Saus:

1. Kutt og stek løken.

2. Knus 4 knivsodd med estragon og tilsett til løken.

3. Ha i fløten

4. Smak til med litt ost, sitron, salt og pepper.

 

Hovedretten:


1. Vask salaten

2. Kryddre kyllingen på begge sider

3. Sett på pastavannet, 100 gr salt pr 1 liter vann

4. Kutt opp soppen i skiver

5. Stek kyllingen gyllen på begge sider, og ta den ut av pannen

6. Legg i pastaen når vannet koker, skal kokes al dénte, 3-4 min.

7. Stek soppen i litt olje, ristes, tilsett 1 ss smør mot slutten.

8. Tilsett sausen i soppen, og kok opp, skru ned varmen, og legg i kyllingfiletene.

9. La de trekke i sausen i 2-3 min, pass på så det ikke brenner seg.

10. Ta ut kyllingen og del den i 4 skiver, da ser du samtidig om den er ferdig.

 

Anretning:

1. Rull pastaen opp i et nøste, og legg det øverst på tallerken

2. Kyllingen legges på, og sausen has på tallerken og pastaen


3. Riv osten over tallerken, og dryss på salaten til slutt

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Saus:
4 stk sjalottløk

Tørket estragon

4 dl kremfløte

1 stk sitron

50 gr comtéost

Salt og pepper
 
 


Hovedretten:
4 stk kyllingfilet

400 gr champignon eller kantarell

1 pk ruccula

400-600 gr fersk tagliatelle pasta, gjerne tomat eller spinat

Usaltet smør

100 gr comtéost