index

Pannacotta med bjørnebær og chilisaus

Frukt og bær
Italiensk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Pannacotta med bjørnebær og chilisaus til Saera Kahn fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Dette er en smakfull og overaskende lett dessert å lage. Den har en bra balanse mellom det søte og det syrlige, samt et touch av chili som spisser det hele til.

Husk bare på at den må rekke å stivne, så du må lage den ca 4-5 timer før servering.

Pannacotta:

1. Vann ut gelatinplatene i noen minutter før du skyller dem og klemmer ut alt vannet.

2. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen med innhold. Du har selvfølgelig delt vaniljestangen i to og skrapt løs innholdet.

3. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen mens du tygger på den fløtegratinerte vaniljestangen (kokkens beste snacks).

4. Hell blandingen i fire former eller glass.

5. Avkjøl minst 4-5 timer før servering.

6. For å få løs panna cottaen, senker du glasset i varmt vann. Pass på at det ikke kommer vann i selve glasset og på desserten. Ikke vent for lenge for det løsner før du vet ordet av det.

 

Chili- og bjørnebærsaus:

1. Klem saften av sitronen opp i en liten kaserolle og ha i bjørnebær.

2. Varm opp, og kjør med en stavmikser til sausen er gjevn.

4. Smak til med sukker.

3. Lag snitt på langs av chilien, og legg den oppi. Ta den ut når den setter en ekstra spiss på sausen. Det er ikke et poeng at det skal være veldig sterkt.

4. Når du har smakt til sausen slik at den er akkurat passe sterk, søt og syrlig, presser du den gjennom en sil slik at du får bort alle frøene fra bjørnebærene.

Server desserten men friske bær og kanskje noen blar med sitronmelisse.

Skal du virkelig flotte deg, blander du litt melis og en skvett aquavite i en kopp fløte og pisker den midt i mellom stiv og flytende. Pen og pynte med, og du kan gi den et fengende flott navn som for eksempel Kristianiakrem hvis du vil.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pannacotta:
3 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
5 dl kremfløte
1,5 dl sukker

Bjørnebær og chilisaus:
1 pk frosne bringebær
2 stk sitroner
1 stk chili
sukker
Friske blåbær eller liknende til å pynte med.