index

Pærepastry flambe

Frukt og bær
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Pærepastry flambe til Ingeborg Sørensen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Varm opp ovnen på høy varme.

2. Legg pastry deigen i en form som er smurt med smør. Legg en pære i senteret. Legg en skive ost på toppen og sett i ovnen i 10 minutter til pastryen er puffet og gylden.

3. Førvarm cognac i en stekepanne.

4. Når deigen er klar legg på en skje med vaniljeis på toppen og dander bærene.

5. Hell ferskenjuice på en side av deigen og cognacen på den andre siden, og flamber.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 hermetiserte pærer
200g ferdig pastry deig
4 skjeer vaniljeis
Bringebær
Blåbær
Blåost (roquefort)
Cognac