index

Ovnsbakt kamchatkakrabbe i trøffelnage med tomatconcassé

Sjømat
Italiensk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Ovnsbakt kamchatkakrabbe i trøffelnage med tomatconcassé til Christian Vennerød fra serien Celebert selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Kamchatkakrabbe (marinering):

1. La krabbeklørne tine i kjøleskap natten over.

2. Ta kjøttet ut av skallet og legg det i en bolle.

3. Bland inn de øvrige ingrediensene, dekk med clingfilm og la stå kjølig i minst 12 timer.

 

Blåskjell kraft:

1. Ha blåskjellene i kaldt vann. Fjern tang og ta av tråder og skrap av mest mulig av urenheter på skallene.

2. Fres løk og hvitløk i en kasserolle til løken er blank og ha i blåskjellene på god varme. Legg på lokk og tilsett deretter vinen og kok videre i noen minutter.

3. Rør litt rundt av og til, og ta av platen når blåskjellene har åpnet seg.

4. Ta opp blåskjellene med en hul øse. Sil av kraften.

 

Tomatconcassé:

1. Kok opp vann nok til å dekke tomatene. Gjør et «kryss» med en tynn, skarp kniv fra toppen av tomaten og ¼ ned på tomaten. Knivsnittet skal ikke være mer enn 1 mm dypt.

2. Fyll en litt stor bolle med isvann. Legg tomatene i kasserollen når vannet koker. Etter 15 sekunder tas tomatene opp fra det kokende vannet med en hul øse og bringes rett ned i isvannet for avkjøling.

3. Når avkjølt kan skinnet på tomatene rives av. Del dem så i to og fjern all frø og «innmat». Lag små terninger av tomatkjøttet, ca 4 x 4 mm.

 

Trøffelnage:

Nagen begynner du på når du har satt krabben inn i stekeovnen.

1. Varm blåskjellkraften til kokepunktet, slå ned varmen og rør inn smørterningene én etter én. Nagen skal ikke koke.

2. Hell så på olivenolje i en tynn stråle og hold nagen varm uten å koke.

3. Rett før servering tilsetter du tomat concassé og litt trøffelolje, og fordéler nagen i 4 dype serveringstallerkener.

4. Legg hele krabbebiter på toppen og pynt med litt frisk basilikum.

 

Steking av krabben:

1. Forvarm stekeovnen til 180 °.

2. Fordél krabbe stykkene i en ildfast form og legg i noen små smørkladder. Krabben er ferdig etter 4-5 minutter i ovnen.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 rå klør av kamchatkakrabbe.

Kamchatkakrabbe (marinering):
3 fedd hvitløk, finhakket
6 blader frisk, hakket basilikum
3/4 dl god olivenolje

Blåskjellkraft:
1 nett blåskjell
0,2 dl nøytral olje til fresing
1 grovhakket gul løk
3 fedd grovhakket hvitløk
6 dl hvitvin

Tomatconcassé:
2 faste tomater (gjerne plommetomater)

Trøffelnage:
2 deler blåskjellkraft
1 del usaltet smør i terninger
1 del god extra virgen olivenolje
Litt hvit trøffelolje