index

Ovnsbakt breiflabb med soltørka tomater

Sjømat
Skandinavisk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Temmet beist eller som andre ville sagt, ovnsbakt breiflabb med soltørka tomater, til Martine Aurdal fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Det er det indre som teller: Ovnsbakt breiflabb med soltørka tomater. Asparges med sprøstekt bacon, ovnsstekte potetskiver og beurre blanc med lime.

Bakt breiflabb med soltørka tomat:

1. Forvarm ovnen til 100 grader.

2. Rens, vask og tørk av fiskefileten.

3. Del i fire like porsjonsstykker. Legg den i en ildfast form med rikelig olivenolje over og under.

4. Dryss salt over.

5. Bak fisken i ovnen i ca 15 minutter. Ta ut og la hvile noen minutter mens ovnen varmes opp til nærmere 200 grader. Sett inn igjen i et minutt eller to før servering.

6. Del tomatene i ½ cm tykke strimler og varm dem i en liten gryte sammen med oljen. Ta dem opp av oljen og la renne av kjøkkenpapir. Anrett på midten av hvert fiskestykke.

 

Asparges med sprøstekt bacon:

1. Skjær bort 2 cm av den nederste delen på aspargesen og skrell av det grønne skallet på stilken.

2. La aspargesen ligge i kokende vann i 2 minutter, legg dem så på et kjøkkenpapir og la vannet renne av.

3. Fres baconterningene i smør til de får gyllen farge. Hell over aspargesen på tallerkenen.

 

Smørstekte poteter:

1. Skjær bakepotetene i tynne skiver, det skal bare være to til tre store skiver per person.

2. Legg skivene med olivenolje over og under, dryss over salt og pepper.

3. Stek i ovnen til de blir møre, jeg lot dem stå sammen med fisken på 100 grader i 15 minutter og skrudde deretter opp varmen til 200 grader og lot potetene stå i til den var varm og ytterligere et minutt.

 

Beurre blanc med lime:

1. Finhakk løken og ha den i gryta sammen med hvitvinen.

2. Kok hvitvin og løk til det er nesten ingen hvitvin igjen, bare ca 1 ss. Det tar 30-60 minutter.

3. Skjær smøret i terninger og la dem ligge i romtemperatur litt før du begynner å piske. Begynn med å piske inn en og en terning i væsken. Pass på at sausen ikke koker, den skal bare holdes varm hele tida.

4. Når du har pisket inn 4-5 biter, kan du legge i 2-3 om gangen. Pisk hele tida. Smak til med salt, pepper og limejus.

5. Pass på at sausen står over svak varme, og at den ikke koker. Den står seg slik lenge. Når du skal bruke den, for eksempel etter 45 minutter, skrur du opp plata så den får en liten oppvarming. Men den skal ikke koke – 70 grader er ideelt. Sausen skal være så varm at du akkurat klarer å dyppe fingeren nedi den et par sekunder uten av du brenner deg.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bakt breiflabb med soltørka tomat:
700 g breiflabb i filet uten skinn og bein
Havsalt
Olivenolje
4 soltørka tomater i olje
4 ss av oljen som tomatene lå i

Asparges med sprøstekt bacon:
1 stor bunt asparges
1,5 dl vann
40 gram røkt bacon i små terninger
0,5 ss smør

Smørstekte poteter:
2 store bakepoteter
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Beurre blanc med lime:
3 små sjalottløk
5 dl tørr hvitvin
1 lime
250 gram usaltet smør

Ta denne oppskriften med deg

+47