index

Ørret Tartar

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Ørret Tartar til Astrid Gunnestad fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Finhakk rødløk og kapers.

2. Bland majones og creme fraiche, pass på at det ikke blir for tynt.

3. Smak til med salt, pepper og litt sitron og tilsett løk og kapers.

4. Skjær den røykte ørreten i terninger og bland den forsiktig med majonesblandingen.

5. Rør også inn den finhakkede purren.

6. Vask salaten og legg den i isvann så den blir sprø, rist og tørk den godt.

7. Drypp med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.

8. Legg en skje tartarblanding på hver toast og pynt med frisk salat.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 g røykt ørret (rå ørret kan også brukes)
2 ss majones
4 ss crème fraîche eller rømme
1 ss kapers
2 ss purre
1 ss rødløk
Salt
Pepper
Sitron
8 stk liten loffskive, toastet
Blandet frisk salat
Olivenolje