index

Nabodamas Karbobombe

Frukt og bær
Norsk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Nabodamas Karbobombe til Lise Askvik fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Denne desserten er en gammel slager fra landsbygda:

1. Du tar ett eple til hver av gjestene, skjærer det i to og skreller. Strø sukker (en sunn og lavt insulinutløsende, naturlig sukkertype) eller evnt vanlig sukker over eplet.

2. La en stor dæsj kanel gå samme veien og sett det hele inn i ovnen. La det stå til eplene svetter godt, jeg mener det tok et drøyt kvarter.

Jeg serverte eplene med pisket krem (ikke bruk kaffefløte, den blir ikke stiv har jeg funnet ut!) og en rosettbakkels - hvis du får tak i. Jeg har med egne øyne overvært skapelsen av disse mesterverkene fra riktig gamledager (min mor og søster behersker kunsten)- og tro meg, det er ikke noe for oss amøber.

Vin: Jeg spurte på polet og fikk anbefalt P4-kokken Christer Berents viner.

Som vor-vorspeise: Dom Perignon champagne.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 epler
Sukker (en sunn og lavt insulinutløsende, naturlig sukkertype, eller evnt vanlig sukker)
En stor dash kanel
1/2 l kremfløte
4 Rosettbakkels (eller annet tilsvarende bakverk)