index

Moelleux au chocolat

Sjokolade
Fransk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Varm sjokoladekake med flytende kjerne, servert med hvit sjokoladesaus tilsmakt med lime til Christian Ringnes fra serien Celebert Selskap. Programmet ble vist på TV3 i 2010.

1. Smelt smøret for så å smelte sjokoladen i smøret.

2. Ha i alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

3. Hell smeten i 6 stk smurte og melte (heter det på husmorskolen også) aluminiumsformer på 1 dl.

4. Frys formene og stek dem frosne ved 180 ¤ i 9 minutter.

5. Hvelv dem direkte på tallerkenen og anrett med frukter og sausen. Det er også godt med litt vaniljeis til.

 

Lag så sausen:

1. Kok opp fløte med sukker og ha i finhakket hvit sjokolade.

2. Bland inn revet limeskall og limejuice.

4. La sausen bli kald og server sammen med den varme kaken.

5. Pynt med appelsinfileter, moreller eller annen frukt med litt syre som passer til sjokolade.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

120 g smør
110 g bitter mørk sjokolade
125 g sukker
4 egg
60 g mel

Lime-hvit sjokoladesaus:
1 dl fløte
70 g hvit sjokolade
1 ss sukker
1 ts revet limeskall
2 ts limesaft