index

Liveche kylling á la Asgeir

Fugl
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Liveche kylling med sopp, søtpoteter og simpel saus til Asgeir Borgemoen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Stapp masse ferske basilikumblader under skinnet på kylling brystene.

2. Salte og pepre.

3. Stek de raskt i en varm panne for å ”lukke” .

4. Legg de deretter i en lang panne og inn i ovnen. Varmluft 180 grader ca. 30 min. Eller 65-70 grader på ett steiketermometer. Viktig att den blir stekt men ikke tørr. 

5. Ta de ut av ovnen, rull de i ristede sesamfrø og la hvile.

6. Skjer de opp i 2 cm tykke skiver rett før servering.

 

Tilbehør:

1. Stek masse deilig sopp i meierismør sammen med hele hvitløk fedd og persillerot til de er møre og lett brune.

2. Skrell og skjær søtpoteten opp i skiver, (Kan godt ha med fine skiver av sellerirot også)

3. Legg de i en lang panne, ha over olivenolje, salt og pepper etter eget ønske og bak de på varmluft 180 grader til de er møre.

4. Sleng gjerne med noen schery tomater mot slutten.

 

Ett alternativ er søtpotet mos:

1. Skjær 4 skrelte søtpoteter i terninger og kok mørt.

2. Hell av vannet og mos de med en visp e.l.

3. Rør inn: 2 spiseskjeer godt smør, 2 pressede hvitløks fedd, en god del fin hakket fersk timian, masse revet parmesan, gjerne en hel håndfull.

4. Smak til med salt og pepper om ønskelig.

 

Simpel saus:

1. Reduser 6 dl appelsin juice til en tredje del.

2. Mens dette koker ta 250 gram meierismør, press ett fed hvitløk og masse finhakkede basilikum blader.

3. Rør så dette sammen til smøret er rom temperert.

4. Ta kjelen med reduser appelsin juice av platen og rør sakte litt om gangen inn smør blandingen.

5. Sausen kan IKKE kokes opp igjen, da skiller den seg. 

Ferdig simpel saus.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 liveche bryst/land kylling bryst
Fersk basilikum
Ristet sesamfrø
Salt og pepper

Tilbehør:
Sopp
Sellerirot
Søtpoteter
Hvitløk
Timian
Meieri smør
Parmesan ost

Saus:
6 dl appelsin juice
250 gr meierismør
Ett par håndfuller hakket fersk basilikum
1 fedd hvitløk