index

Leons kylling tandoori

Fugl
Asiatisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Kylling tandoori til Leon Bashir fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.

2. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos.

3. Tilsett yoghurt og sitronsaft.

4. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.

5. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

6. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden.

7. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.

8. Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.

 

Tomat- og agurksalat:

1. Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.

 

Raita:

1. Skrell en agurk og gni den lett med salt.

2. Riv den på et rivjern og sil fra overflødig væske.

3. Vend agurken inn i yoghurten sammen med litt finhakket mynte.

4. Smak til med salt, pepper og sukker. Raita skal serveres kjølig

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 stk kyllinglår eller 1 stor kylling delt i porsjonsstykker

Tandoorimarinade:
10 stk nellik, hele
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 stk løk
4 fedd hvitløk
5 cm ingefær, fersk
2 ts chilipulver, mildt evt. 2 ts paprikapulver
0,25 ts sterkt chilipulver
2 ts pepper, kvernet
1 ts gurkemeie
3,5 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft

Tomat- og agurksalat:
Ca 4,5 stk tomater i små terninger
0,5 stk agurk, finhakket
1 stk chili finhakket
0,5 stk løk, finhakket
finhakket, frisk koriander
1 stk lime, saften
0,5 ts sukker
litt salt

Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 stk agurk
1 ss mynte, hakket
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts sukker