index

Lammecarré med potetmos

Kjøtt
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Lammecarré med potetmos, rotgrønnsaker og rødvinssaus til Katrine Sørland fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

Rødvinssaus:

1. Grovhakk sjarlottløk og hvitløk og fres kort i en god slump olje smelt sukkeret i en annen gryte. Pass på at dette ikke blir svidd!

2. Hell løkblandingen over i det smeltede sukkeret og tilsett en halv flaske rødvin pluss et par kvaster med rosmarin kokes inn til ca halvparten.

3. Ha en halv liter kraft i en annen gryte.

4. Sil over rødvin/løkblanding i kraften og la dette fortsette å koke i ca 1 time Tyknes med meljevning eventuelt maizenna rett før servering.

 

Potetmos:

1. Kok poteter i usaltet vann.

2. Mos kokte poteter med MYE meierismør, litt fløte, 2 -3 dråper trøffelolje og smak til med salt og pepper.

 

Rotgrønnsaker:

1. Gulerot, kålrot og sellerirot skjæres i små terninger på ca 1 cm kokes kort og hell av vannet mens de ennå er litt harde. Stek dem kort i stekepanna med meierismør, salt og pepper.

 

Lammecarré:

1. Svi lammecarré i panna på sterk varme i meierisør  ca 2-3 min på hver side.

2. Inn i ovnen på ca 180 grader ca en halvtime. Ta ut kjøttet og sjekk etter en halvtime, eller bruk steketermometer. Ca 60 til 65 grader kjernetemperatur. Kjøttet skal være rosa!

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 stykker lammecarré
8-10 mandelpoteter
Meierismør
Fløte
Trøffelolje
3 gulerøtter
1 kålrot
1 sellerirot
1 dl sukker
6 sjarlottløk
3 fedd hvitløk
frisk rosmarin
nøytral olje(solsikkeolje)
rødvin
lammefond eller annen kraft
1 ss soyasaus