index

Kylling med hvitløksost, druer og purre

Fugl
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Kylling med hvitløksost, druer og purre til Anita Hegerland fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Vask, tørk og del potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen.

2. Skrell sjalottløk, og del eventuelt store løker i to.

3. Skrell gresskaret, del det i to og ta ut alle frøene. Skjær det så i passe store skiver.

4. Bland olivenoljen, krydderne og hvitløken i en bolle og bland dem godt med potetene, løkene og gresskarbitene.

5. Legg dem så på en stekeplate eller i en langpanne.

6. Vask kyllingbrystene og tørk dem. Del hvitløksosten i fire og putt en kvart ost under skinnet på hvert kyllingbryst.

7. Legg dem i langpanne. Krydre. Hell matfløten over.

8. Del druene i to, og legg oppi langpannen rundt kyllingen. Finskjær purren i strimler og legg den sammen med druene. Krydre.

9. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20-30 min, avhengig av hvor store kyllingbrystene er.

10. Rør litt rundt i langpannen med jevne mellomrom, slik at ingrediensene får blandet seg.

11. Hvis du har varmluftsovn, så kan disse brettene stekes samtidig i ovnen. Hvis ikke, må du steke ett av gangen, og da er det greit å steke potetene først.

12. Kok brokkoli eller andre grønnsaker du liker i en kjele, og server til.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 rå kyllingbryst m/skinn
1 pk Boursin hvitløksost ( eller tilsvarende )
1 boks matfløte
1/2 boks hvite, stenfrie druer
1 mellomstor/stor purre
Broccoli
Urtesalt, salt og pepper
10-12 poteter
Et nett sjalottløk
1/2 gresskar
Ca. 2,5 dl olivenolje
Timian, oregano, urtekrydder
2-3 båter hvitløk