index

Kristins sjokolademarquise

Sjokolade
Fransk
Over 4 timer

Dette er oppskriften på Sjokolademarquise til Kristin Spitznogle fra serien Celebert Selskap. Dette programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Smelt sjokolade og smør i vannbad.

2. Bland melis og eggeplommer.

3. Stivpisk eggehvitene.

4. Vend eggeplommene inn i sjokoladen med slikkepott.

5. Vend så inn eggehvitene.

6. Ha i form ( 24 cm) og frys.

2-3 timer i frys – må bli skikkelig hard.

 

1. Varm opp melk og smør.

2. Helles over finhakket hvit sjokolade.

3. Rør inn eggeplommen – visp for hånd.

4. Ha røren over den mørke etter den har stivnet.

5. Frys så i nye to timer.


6. Må skjæres fra fryst tilstand – så hvile 15 min på tallerken før servering


Servér gjerne med pasjonsfruktsaus og røde bær (det gjorde jeg!)

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr mørk sjokolade, min 70%

350 gr usaltet smør

200 gr melis

10 eggeplommer

10 eggehviter


500 gr hvit sjokolade

2 dl h-melk

125 gr usaltet smør

1 eggeplomme