index

Konfektsjokolade og tante Annes ostekake med bringebærsaus

Konfektsjokolade og tante Annes ostekake med bringebærsaus

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på "For gravide og andre søtinger" til Martine Aurdal fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Enden er god: Diamanten konfektsjokolade og tante Annes ostekake med bringebærsaus.

Tante Annes ostekakeIngredienser:

1. Knur smør og kjeks i foodprossessor. Klappes utover på fat med form rundt.

2. Bland ost, melis, vaniljesukker og rømme godt sammen. Bruk gjerne mixmaster.

3. Kok opp sitrongelé med bare 1/2 væskemengde (2,5dl vann).

4. Bland først fløten i geléen når den har kjølnet. (fløten skal ikke piskes stiv først...)

5. Bland med resten og hell blandingen over kjeksen.

6. Sett til kjøling.

7. Før servering legger du på skivet kiwi og bringebær. 

Du kan også bruke ost med annen smak, vet disse Tine-ostene har en ananasvariant også. Du kan også bruke annen gelésmak, alt etter hva man liker, og du kan også pynte med andre frukter. Unntatt jordbær - det går ikke så godt sammen med denne ostekremen, skjer visst en reaksjon da...

Personlig syns jeg denne varianten med sitron og kiwi er best, søt og syrlig på en gang, og veldig godt og mektig!

 

Diamanten konfektsjokolade

1. Finhakk sjokoladen og ha den i en skål. Bland fløten, den flekkede vaniljestangen og druesukker i en gryte og varm opp til like under kokepunktet.

2. Når fløten er varm, siktes den og 1/5 heller over sjokoladen.

3. Fløten røres inn i sjokoladen med små bevegelser, inntil du oppnår en tett, blank og skinnende konsistens. Deretter tilsettes litt mer fløte, og prosessen gjentas fire-fem ganger.

4. La kremen stå i 20-25 minutter på kjøkkenbordet, før du vender det mye smøret inn i kremen med en plastikkskje eller slikkepott.

5. Hell så sjokoladekremen i en form som gir en høyde på 1 – 1 ½ cm, og la den hvile tildekket på kjøkkenbordet natta over.

6. Deretter skjæres sjokoladen ut i noenlunde kvadratiske biter og pyntes med litt friske rips eller et lite bringebær.

 

Bringebærsorbet:

1. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og server i et lite glass. Jeg pyntet med et lite bringebær på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tante Annes ostekake:
100 gram meierismør
16 plater Digestive kjeks (tror kanskje de kan hete sweet meal også...)
225 gram (2 pk) Tine Gourmet fløteost, naturell
1 pk lettrømme
100 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 pk sitrongelé (m/halv væskemengde)
1 pk kremfløte
Kiwi og bringebær til pynt

Diamanten konfektsjokolade:
Sjokolade, 200 gram mørk 70%
Kremfløte 1,8 dl
1/2 stang vanilje
Glukose, druesukker, 40 gram
Smør 20 gram
Bær til pynt

Bringebærsorbet:
1 pakke, 225 gram, frosne bringebær
200 g melis
4 ss sitronsaft

Ta denne oppskriften med deg

+47