index

Kokt hummer med aioli

Sjømat
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Kokt hummer med aioli til Christian Ringnes fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Kok opp vann med sjøsalt. La vannet fosskoke.

2. Legg hummeren med hode først ned i vannet. Vent 20 sekunder og ha i neste. Kok opp vannet og la hummerkjelen syde i 7 minutter.

3. Trekke kjelen vekk fra varmen og avkjøl hummeren i vannet. Kok den gjerne dagen før slik at hummeren får god saltsmak.

4. Hell vannet av hummerne og del dem: Riv av klørne og fjerne plasten rundt klørne. Bruk nøtteknekker på klørne.

5. Stikk en spiss kokkekniv igjennom hodet på hummeren og del hodet på langs. Det samme gjøres med haledelen.

6. I toppen av hodet finnes magesekken, ”Paven”. Den må fjernes med en teskje. Ta også bort den sorte tarmen hvis du ser den.

7. Nå er hummeren klar tilservering sammen med sitronmajones, creme fraichedressing, sitron og loff.

 

Aioli:

1. Finhakk hvitløken og bland i bolle med eggeplommer, sitronsaft, salt og kvernet hvit pepper.

2. Spe i noen dråper med olivenolje og arbeid oljen godt inn. Fortsett med litt mer olje og se til at all oljen er arbeidet inn i eggeplommene før du sper med mer olje.

3. Når all oljen (oliven og solsikke) er pisket inn i majonesen tilsettes hakket persille.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 hummer på 500 til 600 g
4 l vann
1 dl sjøsalt

Aioli, hvitløksmajones:
2 fedd hvitløk
3 eggeplommer
2 ss sitronsaft
1 ts salt
Kvernet hvit pepper
2 dl olivenolje
1 dl solsikkeolje
2 ss hakket persille