index

Karis karamellpudding

Frukt og bær
Skandinavisk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Karamellpudding til Kari Svendsen fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Øs ca. 2 dl. sukker (hvitt) i en brødform. Varm den på platen til sukkeret smelter (OBS! Pass på hele tiden- dette kan bli veldig varmt- her må du kontrollere!)

2. Dekk formen ved å helle den forsiktig rundt med det smeltede sukkeret. Sett formen til siden. Husk dette er varmt. Bruk grytekluter.

3. Deretter: Kok opp 2 dl. kremfløte med 3 dl. melk.

4. Pisk forsiktig (ikke bruk mikser) 5 egg med 2 ss. sukker (hvitt)

5. Når melke/fløteblanding har kjølnet litt røres eggeblandingen forsiktig oppi.

6. Blandingen siles så opp i brødformen med det smeltede sukkeret.

7. Stekes i vannbad nederst i komfyren 1,5 til 2 timer på 120 grader. Du ser når det er ferdig. Da skal den ha en gyllen farge på toppen. Dersom du er i tvil kan du ta ut formen og riste forsiktig for å se om den er gjennomstekt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2,5 dl sukker
2 dl kremfløte
3 dl melk
5 egg

Ta denne oppskriften med deg

+47