index

Kamskjell og kongekrabbe med hveteølsabayonne og asparges

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Kamskjell og kongekrabbe med hveteølsabayonne og asparges til Petter Nome fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Pisk eggeplommene med ølet over svak varme til det blie et porøst skum, tilsett ca 50 gram smeltet smør forsiktig.

2. Smak til med salt og pepper.

3. Sett til side og varm lett opp under omrøring like før servering.

4. Varm et smørklatt og sitronsaft i stekepanna, fres aspargesen til de er pase møre og smak til med salt og pepper.

5. Stek kamskjellene lett på hver side i olje.

6. Anrett kamskjell, asparges og kongekrabbe på en seng av bønnespirer og hell den varme sabayonnesausen rundt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 eggeplommer
1 dl hveteøl (fx Nøgne Ø Wit)
1 neve små grønne asparges
8 store kamskjell
1-2 kongekrabbeklør
1 neve bønnespirer
Saften fra en halv sitron
Smør
Olje
Salt og pepper