index

Iskrembar á la The Flying Culinary Circus

Frukt og bær
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Iskrembar a la the flying culinary circus til Magnus Rønningen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

OBS! Vær Varsom. Flytende Nitrogen er -196 grader og kan gi deg frostskader hvis du kommer i kontakt med vesken. Briller og anbefales for det kan være farlig å få i øynene. På huden svir det bare litt. Bør kun utføres av profesjonelle. Jeg tar med andre ord en sjanse her. Men fikk dette servert av The Flying Culinary Circus en gang, helt sykt var det, men jeg tror jeg har det inne.

Sukkerlake:

1. Sukker og vann kokes opp og avkjøles.

 

1. Skrell alle frukter og dander de med bær på ett fat ved gjesten. La gjesten velge smak utfra råvarene. Kjør 1 eller flere frukter og bær på en juice sentrifuge som gjesten velger.

2. Smak til juicen med sitronjuice og sukkerlake hvis nødvendig. Ikke for søt og ikke for surt men en perfekt balanse til frukt/bær juicen.

3. Ha juicen i en stor bolle og ha flytende nitrogen i en kanne. Visp som en gal mens du heller i flytende nitrogen.

4. Etter hvert forvandles juicen til en iskald sorbet. Server umiddelbart i fine skåler. La gjerne gjesten vispe sin egen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sukkerlake:
200 gram sukker
5 dl vann

Sitron juice (saften av 4 sitroner)
Frukt/bær (For eksempel: Mandariner, Lime, Bringebær, Jordbær, Pasjonsfrukt)
Flytende nitrogen