index

Indrefilét med ovnsbakte Amadinepoteter og timiangrønnsaker

Kjøtt
Spansk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Indrefilét med ovnsbakte Amadinepoteter og timiangrønnsaker til Svein Østvik fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den rundt det hele og legg den over i et ildfast fat.

2. La den ettersteke i stekeovnen på 125° C i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor rosa man ønsker kjøttet.

3. La fileten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt!

4. Servér fileten skåret i ½ cm tykke skiver med ovnsbakte poteter og grønnsaker.

Ingredienser

Beregnet for 1 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 gr tournedos (midtstykke på indrefileten) i helt stykke
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 amadinepoteter
Timian
Gulrøtter
Løk
Broccoli