index

Indrefilet av elg

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på indrefilet av elg til Lise Askvik fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Kjøttet: var den delen av elgkalven som lå øverst i fryseren, men spør meg ikke om det var indrefilet eller kjøttdeigen. Uansett,

1. jeg rullet den i krydder et døgn før servering, smalt oppi noen grønnsaker og max fett (fløte, smør, sikkert litt créme fraîshe her også) og så etter hvert husket jeg at den måtte stekes utenpå før den ble pakket inn i bacon og penetrert av en termometernål.

2. Så la jeg den i en grunn terracottasak som mannen min insisterte på at jeg måtte bruke for ikke å få tørt kjøtt, og tok jeg de ut og inn av ovnen til den var ferdig. Ovnen sto på, men jeg husker ikke hvor mye eller hvor lenge.

Av kjøttskyen forsøkte jeg å lage saus, ved å ta den oppi panna og blande inn mer fløte - og ringe søstern min.

Jeg glemte å ha rødvin oppi - og å smake den til. Men jeg husket ihvertfall å servere den. Det var mer enn jeg kan si om kaffen til desserten. Og dessertvinen.

 

Rørte tyttebær: 

1. oppi skåla, litt vaniljesukker (eller var det bakepulver?) og rør. 

2. La "retten" hvile over natta.

 

Fløtegratinerte poteter:

1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.

2. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.

Tips:

Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

 

Soppstuing: litt gammelt, litt nytt, noe lånt og noe blått. Resultatet ble noe jeg ga til gjestene men var meget varsom med å innta selv.

Soppstuing:

1. Rens og del sopp og løk i båter.

2. Smelt litt margarin i en panne og fres sopp og løk til løken er myk og har fått litt farge.

3. Hell over creme fraiche og la det surre i ca. 5 minutter.

4. Smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttet:
600 g indrefilet av elg
1 løk
2 gulerøtter
1 broccoli
Viltkrydder
Fløte
Smør
Créme fraishe
200 g Bacon

Rørte tyttebær:
Tyttebær
Vaniljesukker (eller var det bakepulver?)

Fløtegratinerte poteter:
8 stk potet
0,67 stk løk
0,67 ss smør
1,33 ts salt
0,33 ts pepper
2,67 dl matfløte eller kremfløte
0,67 dl revet hvitost

Soppstuing:
200 g sopp
1 stk løk
1 ss margarin eller olje til steking
2 dl crème fraîche
2 ts tørket dill
1 ts sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper