index

Hjortefilet med østerssopp, aspargesbønner og amadinepoteter

Kjøtt
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Hjortefilet med østerssopp, aspargesbønner og amadinepoteter til Elin Sogn fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Vin: Cuvèe louis belle, crozes hermitage 2006

1. Hakk 3/4 av sjalottløken og kok sammen med portvinen på middels varme til det blir en marmelade.

2. Hell oppi viltkraften, fløten, rosinene og koreanderfrø (knuses i morter). Kok opp og så la putre ivei på middels varme til den tykner litt, ha inn smøret litt og litt.

3. Sett potetene i ovnen på 225 grader med litt olivenolje og salt.

4. Stek fileten lett på alle sider, legg den i ovnen i 2x5 min med 10 min mellomrom . Vent ca 10 min med å skjære opp fileten.

5. Stek resten av løken sammen med soppen, server sammen med aspargesbønner(rullet i litt sitronsaft, olivenolje og maldonsalt) og poteter.

6. Hell sausen over kjøttet og pynt med en kvast med rosmarin.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 g hjortefilet
350 g østerssopp
4 sjalottløk
1 kilo amandine poteter
1 pakke aspargesbønner

Saus:
4 dl viltkraft
4 sjalottløk
2,5 dl portvin
1 dl fløte
125 g rosiner
100 g usaltet smør
1 ts korianderfrø
salt og pepper
sitron