index

Hjemmelaget jordbærsorbet servert med hjemmelaget rå sjokolade

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Hjemmelaget sorbet, som smaker av sommerens jordbær, søtet med agave nektar og rå sjokolade, ikke ødelagt av varme til Trine Grung fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Dessert med god samvittighet.  

Hjemmelaget jordbærsorbet: 

1. Ta opp frosne jordbær. La de ligge og bli halvfrosne i ca. 15 minutter på kjøkkenbenken.

2. Mos de i en blender sammen med rå agave.  La det bli en jevn masse.

3. Server jorbærsorbeten i kuler pyntet med rå kakaonibs (biter av rå kakaobønner) og tibetanske gojibær. Server umiddelbart.

 

Hjemmelaget mørk rå sjokolade:

1. Del opp 3 biter med rått kakaosmør som tilvarer ca 3 ss. Mål opp 1 ss rå kokosolje. Sett på en kjele med vann, som du legger en ny kjele ned i.

2. I denne tomme kjelen som står i vannbad smeltes rått kakaosmør og rå kokosolje. Ta kjelen ut når alt er smeltet.

3. Ha i rå agave nektar og rått kakaopulver. Bland det hele godt sammen med en visp. Blender kan også mose det hele.

4. Ha i gojibær og hakkede nøtter. Rør sammen.

5. Finn et matpakkelokk eller en form som du vil ha sjokoladen i. Størrelsen skal være ca. som en stor matboks. Kle boksen med matpapir.

6. Hell den rå sjokoladen ned i formen. Sett sjokoladen i fryseren i 20-30 minutter. Ta opp sjokoladen rett før servering.

7. Ta den rå sjokoladeplaten ut av bakepapiret og legg den på en fjøl. Skjær biter av sjokoladen med en stor kniv.

 

Hjemmelaget hvit rå sjokolade: 

1. Sett på en kjele med vann. Sett en ny kjele ned i. Legg biter av rått kakaosmør ned i kjelen. Smelt rått kakaosmør.

2. Mål opp rå kokosolje. Smelt denne sammen med det rå kakaosmøret i vannbad.

3. Hell blandingen i en blender. Ha i cashewnøtter, rosa Himalayasalt, rått vaniljepulver og rå agave nektar. Mos det hele sammen til nøttene er helt finmost.

4. Finn et matpakkelokk eller en form som du vil ha sjokoladen i. Størrelsen skal være ca. som en stor matboks. Kle boksen med matpapir.

5. Hell den rå sjokoladen ned i formen.  Stikk de røde gojibærene ned i den hvite rå sjokoladen.

6. Sett sjokoladen i fryseren i 20-30 minutter. Ta opp sjokoladen rett før servering.

7. Ta den rå sjokoladeplaten ut av bakepapiret og legg den på en fjøl. Skjær biter av sjokoladen med en stor kniv.

 

Tips:

Hvis du vil lage sjokoladen i fine former kan du fryse den i isbitformer, slik at du får rå sjokolade konfekt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hjemmelaget jordbærsorbet med rå agave :
750 gr frosne jordbær
2 dl rå agavenektar
Tibetanske gojibær til pynt, hele
Rå kakao nibs (rå kakaobiter) til pynt

Hjemmelaget rå mørk sjokolade:
3 biter rått kakaosmør (på størrelse med en spiseskje), smeltes i vannbad
1 ss rå kokosolje, smeltes i vannbad
5,5 ss rått kakaopulver
2 ss rå agavenektar
1 ss Tibetanske gojibær til å ha i sjokoladen, hele
2-3 ss nøtter blandes inn i sjokoladen: mandler, pistasj, uskallede sesamfrø, hakket opp

Hjemmelaget rå hvit sjokolade:
5 biter (på størrelse med en spiseskje) rått kakaosmør, smeltet i vannbad (skal utgjøre 8 ss smeltet rått kakaosmør i smeltet tilstand)
3 ss rå kokosolje, smeltes i vannbad
3 ss rå agavenektar
2 dl usaltede cashewnøtter
En klype rosa Himalayasalt
1/4 ts rått vaniljepulver
1-2 ss Tibetanske gojibær til pynt