index

Hjemmelaget Amarulla-is

Frukt og bær
Afrikansk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Hjemmelaget Amarulla-is til Jonas Rønning fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Ta ut frøene av vaniljestangen, ha i fløten, legg vannlije stangen i fløten og la stå i to til fem timer i kjøleskap.

2. Pisk eggidosis av eggene og sukker.

3. Pisk krem av  fløten.

4. Bland krem og dosisen forsiktig, og ha det oppi ismaskinen sammen med hakkede pecannøtter.

5. Ha til slutt i Amarullan.

6. La maskinen gå i ca 40 minutter. 

Hvis ikke du har ismaskin, ha alt i en bolle sett i frysern, rør litt hvert 10 minutt.

 

Sjokoladesaus:

1. Sjokolade smeltes på svak varme, med én spiseskje Konjakk.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 dl kremfløte
5 eggeplommer
2 eggehvitter
1 vaniljestang
50-70 gram sukker
50 gram salte pecan-nøtter
1 1/2 dl Amarulla (Sør-Afrikansk kremlikør fåes på Vinmonopolet)

Sjokoladesaus:
1 plate selskapssjokolade
1 spiseskje konjakk