index

Helt kongekrabbe med ingefær, lime og kråkebollerogn

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Kongekrabbe med ingefær og lime og kråkebollerogn til Cecilie Mosli fra serien Celebert Selskap.

Vin: Lanson Black Label, Brut

Kongekrabbe på ristet loff:

1. Rens og del kongekrabben i passende stykker.

2. Rens og skjær tynne skiver av en moden avokado.

3. Skrell og finhakk ingefær, hvitløk og sitrongress.

4. Stek krabbekjøttet raskt i varm olje i teflonpanne, vend inn ingefær, hvitløk og sitrongress. Hell over saften av en halv lime og ½ ss worcestersauce.

5. Ta krabbekjøttet av pannen, anrett på ristet loff med avokado. Dryss over litt salt og finhakket koriander.

 

Kråkebollerogn på ristet loff.

1. Ha litt seterrømme på ristet loff.

2. Legg forsiktig på kråkebollerogn.

3. Pynt på toppen med agurk skrået i veldig tynne strimler.

4. Ha over litt nykvernet pepper og en dråpe sitron.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kongekrabbe
1 moden avocado
3 fedd hvitløk
Sitrongress
1 ingefærrot
1/2 lime
Stekeolje
4 ristet loffskive
Seterrømme
4 skjeer kråkebollerogn
Agurk
Sitron
Pepper