Haaviks kremede kantarellsuppe
Dette er oppskriften på Kremet kantarellsuppe til Knut Haavik fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.
Kantareller som har vært forvellet og oppbevart i egen lake:
1. Legg kantarellene i en sil for å skille kantarellene fra laken.
2. Legg soppen på husholdningspapir for tørking.
3. Rens og finhakk sjalottløken.
4. Smøret freses i en middels stor kjele, så det blir gyllent og så skrus varmen noe ned.
5. Tilsett sopp og løk som freses lett. Rør i kjelen. Tilsett en halv liter hønsebuljong. Småkokes i 10 min.
6. Kjør det hele i blender til suppekonsistens.
7. Hell tilbake i kjelen, tilsett matfløten.
8. Ta en plastbolle med cremé fraîche, eggeplommen, maisennamel (lys), vispes lett og blandes inn i suppen som har vært kjørt i blenderen. Varmes opp igjen til kokepunktet før servering.
Pynt:
1. Før servering: Brun og hakk opp noen friske kantareller samt 4 hele kantareller.
2. Serveres med en topp seterrømme pluss noen gressløkstrå.
Suppen serveres i forvarmede tallerkner.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
350 g kantarell (forvellet og frosset i sin egen lake)
4 stk sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 eggeplomme
1 ss maisennamel
Noen skiver ekte geitost
Noen einebær
Salt/pepper (etter smak)
Friske kantareller (noen hvis mulig i sesongen) kun til pynt i suppen.