index

Haaviks kremede kantarellsuppe

Vegetar
Skandinavisk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Kremet kantarellsuppe til Knut Haavik fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

Kantareller som har vært forvellet og oppbevart i egen lake:

1. Legg kantarellene i en sil for å skille kantarellene fra laken.

2. Legg soppen på husholdningspapir for tørking.

3. Rens og finhakk sjalottløken.

4. Smøret freses i en middels stor kjele, så det blir gyllent og så skrus  varmen noe ned.

5. Tilsett sopp og løk som freses lett.  Rør i kjelen.  Tilsett  en halv liter hønsebuljong.  Småkokes i 10 min.

6. Kjør det hele i blender til suppekonsistens.

7. Hell tilbake i kjelen, tilsett matfløten.

8. Ta en plastbolle med cremé fraîche, eggeplommen, maisennamel (lys), vispes lett og blandes inn i  suppen som har vært kjørt i blenderen.  Varmes opp igjen til kokepunktet før servering.

 

Pynt:

1. Før servering: Brun og hakk opp noen friske kantareller samt 4 hele kantareller.

2. Serveres med en topp seterrømme pluss noen gressløkstrå.

 

Suppen serveres i forvarmede tallerkner.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

350 g kantarell (forvellet og frosset i sin egen lake)
4 stk sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 eggeplomme
1 ss maisennamel
Noen skiver ekte geitost
Noen einebær
Salt/pepper (etter smak)
Friske kantareller (noen hvis mulig i sesongen) kun til pynt i suppen.

Ta denne oppskriften med deg

+47