index

Grisegode kjaker som smaker

Kjøtt
Over 4 timer

Dette er oppskriften på Grisegode kjaker som smaker til Magnus Rønningen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Kjakene:

1. Bland alt og sett i ovn på 85 grader i 6-8 timer.

2. Sil av kraften og avkjøl den og bruk til sausen.

3. Avkjøl kjakene, del de i to, rut fettet og sprøstek fettet i en stekepanne ved servering.

4. Bland honning og trøffel og ha på kjakene og varm de i ovnen på 150 grader i 5 min. Ha på litt til av honningen rett før du serverer.

 

Sausen:

1. Ta av fettet på den avkjølte kraften, det legger seg på toppen.

2. Reduser kraften og kok den ned til god smak, ca 1 dl.

3. Smak til med honning, dijonsennep, salt og pepper.

 

Bakte Rødbeter:

1. Skrell rødbetene og kutt båter.

2. Bland med olivenolje, solbær, salt og pepper og bak i ovnene på 180 grader i 10-15 min. til de er møre.

 

Spinat:

1. Fres hvitløk og sjalottløk i smøret i 1 min.

2. Tilsett spinaten og rør kjapt til den detter litt.

3. Smakt til med salt og pepper og server umiddelbart. Dette er det siste man gjør.

 

Gnocci:

1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann.

2. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat.

3. Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt.

4. Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.

5. Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form. Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun. Server de straks den er tatt ut av ovnen.

 

Hvite trøffler:

1. Høvles over tallerkene foran gjesten når den er satt på bordet

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjakene:
2 stk grisekjaker
1 fl rødvin
1 kvast timian, hel
1 stk gulrot, skrelt og grovkuttet
2 fedd hvitløk, skrelt hele
1 ss helpepper
1 stk lauvbærblad
1 stk løk, delt i to
100 gram sellerirot, skrelt og delt i store biter
2 ss acasia honning
10 gram hvit trøffel finhakket

Sausen:
1 ss honning
2 ss dijon sennep
10 gram trøffel
salt og pepper

Bakte Rødbeter:
1 stk rødbete
2 ss olivenolje
2 ss solbær
salt og pepper

Spinat:
1 ss meierismør
200 gram spinat
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stk sjalottløk, finhakket

Gnocci:
1/2 kg mandelpotet, skrelt
100 gram hvetemel
1 stk eggeplomme
1 ss meierismør
5 ss parmesanost revet
salt og pepper
smør ved gratinering

Hvite trøffler:
10 gram hvite trøffler