index

Grillet chevre med ruccola, pinjekjerner og balsamicosirup

Vegetar
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Grillet chevre med ruccola, pinjekjerner og balsamicosirup til Hilde Louise Asbjørnsen fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Klapp forsiktig hvetemel på hver side av ostestykkene og stek dem i litt olje til de får en tynn, lysebrun hinne på begge sider. (Ca 1 minutt)

2. Legg chevren på hver sitt stykke brød, plassert på bakepapir på rist, og stek dem midt i ovnen på ca 180 grader C i ca 5-7 minutter. (For å gjøre brødskivene ekstra sprø stekte jeg dem i ovenen i noen minutter før jeg la på osten.)

3. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne. Skyll ruccolaen, spre en fin bukett ut på hver sin tallerken og gi den en liten dusj god olivenolje.

4. Legg på brødet med chevre, strø pinjekjerner over og avslutt med baslamicosirup etter behag.

 

Balsamico Sirup:

1. Like deler rødvin og balsamico eddik smakes til med brunt sukker og kokes ved svak varme i ca 30 minutter. 

2. Avkjøl før bruk. Denne er fin å ha i kjøleskapet til andre ting senere, så det er greit å lage litt ekstra.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 tykke stykker chevre.
4 skiver hjemmelaget focaccia
Ruccola
Pinjekjerner
Rødvin
Balsamico eddik
Brunt sukker