index

Fylt lammelår á la Svarstad Haugland

Kjøtt
Gresk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Fylt lammelår til Valgerd Svarstad Haugland fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Bein ut lammelåret, smør tomatpuré ut over kjøttet.

2. Hakk lauk, oliven, fetaost, soltørka tomat, persille og timian og strø det over kjøttet. Strø salt og pepper på.

3. Rull saman kjøttet og bind det saman til ei steik.

4. Steik i 1 ½ - 2 timar i 125 grader C til kjøttet er 70 – 76 grader. (70 – rosa kjøtt)

5. Server med fløtestua poteter og salat.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 lammelår – ca 2,5 kg
2 sjalottelauk
10 svarte oliven
100 g soltørka tomat i olje
80 g fetaost
4 ss tomatpuré
2 ss hakka persille
1 ss hakka frisk timian
1/2 ts salt
1 ts peppar