index

Fransk sjokoladekake

Sjokolade
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Fransk sjokoladekake til Simon Andersen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Smelt sjokoladen.

2. Rør smøret mykt sammen med sukkeret, ha i et egg om gangen, visp godt mellom hvert egg. Hel den smeltede sjokoladen i deigen..visp, tilsett melet..visp.

3. Hell deigen i smurt form, med avtagbar kant.( Form som rommer 1 1/2 liter) stek ved 175 grader i 30-35 minutter. Skal ikke være helt gjennomstekt. men litt rå, soggy i midten når den er ferdig.

4. Avkjøl kaken, dynk kaken med litt likør hvis du vil, noe som er veldig godt er å bruke kirsebærene du lager likøren av i små biter i deigen...

5. Glaser med smeltet sjokolade blandet med smør(da sprekker ikke kaken når du skjærer i den) avkjøl.

 

Passjonsfruktkrem:

1. Pisk krem med sukker og bland i passjonsfrukten.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 gram mørk sjokolade( gjerne 70% eller 85% kakao)
150 gram smør
2 dl sukker
4 egg
1 1/2 dl hvetemel
(eventuelt litt kirsebærlikør, eller annen favorittlikør til å dynke kaken litt med)

Glasur:
100 gram mørk sjokolade ( gjerne chillisjokolade)
1 1/2 spiseskje smør

Passjonsfruktkrem:
kremfløte
2 ts sukker
2-3 passjonsfrukt

Ta denne oppskriften med deg

+47