index

Fortrøffelig suppe med blåskjell

Sjømat
Fransk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på fortrøffelig suppe til Magnus Rønningen fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

Suppen:

1. Fres sjalottløken og jordskokkene i oljen i 2 minutter. Hell på hvitvin og ha i blåskjellene.

2. Kok med lokk til blåskjellene er åpnet, ca 5 min på full varme.

3. Sil av kraften og ta vare på skjellene. Kok ned kraften til god smak, ca 2/3. Tilsett fløte og kok opp.

4. Smak til med sitronjuice, trøffelolje, salt og pepper.

5. Skum opp suppen med en stavmikser ved servering.

 

Garnityr suppen:

1. Bland persillerøttene med olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er møre, ca 10 min. på 180 grader.

2. Bland med finhakket gressløk ved servering og legg i bunnen av suppetallerkenen.

3. Plukk blåskjellene ut av skjellet. Smelt smør i en kjele og fres vårløken i 1 min. Tilsett blåskjellene og la de bli varme. Smak til og server i suppen ovenpå persille røttene.

4. Pynt eventuelt med noen dråper av trøffeloljen for at lukten skal slå mot gjesten i det den blir servert.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Suppen
2 ss solsikkeolje
2 stk sjalottløk, finhakket
6 stk jordskokker, skrelte og kuttet i terninger
1/2 flaske hvitvin, tørr
1 kilo blåskjell, vaskede
1/2 L fløte
1/2 stk sitron, presset til juice
2 ss hvit trøffelolje, trøffelrester kjørt på blender med olivenolje
salt og pepper

Garnityr suppen
2 stk persillerøtter, skrelte og kuttet i skiver
3 ss olivenolje XV
salt og pepper
6 strå gressløk, finhakket
2 ss meierismør
2 stk vårløk, grovhakket
renset blåskjellene fra kraftkokingen
10 gram hvite ferske trøfler

Ta denne oppskriften med deg

+47