index

Evas pannacotta

Frukt og bær
Italiensk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på pannacotta til Eva Weel Skram fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Gelatinplatene legges i bløt i en bolle med kaldt vann.

2. Fløten, vaniljestanga og sukkeret varmes i en kjele til kokepunktet. Visp blandingen lett. Huske å snitte vaniljestanga på langs, skrap ut frøene og ha i både frøene og stanga i fløteblandinga.

3. Når fløteblandinga har nådd kokepunktet klemmer du vannet lett av de oppbløtte gelatinplatene og har de i kjelen.

4. Blandinga siles gjennom melsikt og has i glass.

5. Når blandinga er avkjølt i glassene settes glassene i kjøleskapet til pannacottaen har stivnet.

 

Bringebærsaus:

1. Tin bringebærene i en panne, tilsett melis og sitronsaft.

2. Sett til avkjøling. Når pannacottaen har stivnet helles sausen over.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk gelatinplater
2 stk vaniljestang
6 dl kremfløte
2 dl sukker

Bringebærsaus:
1 pk frosne bringebær
50 g melis
2 ss sitronsaft