index

Evas Minestrone Toscano

Vegetar
Italiensk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Minestrone Toscano til Eva Weel Skram fra serien Celebert Selskap. Serien ble vist på TV3 i 2010.

1. Skyll, rens og skrell alle grønnsakene og finhakk hvitløk, løk, selleristenger og gulrøtter (tynne skiver). La dette surre sammen med olivenolje i en sautepanne eller gryte.

2. Bland inn en håndfull finklippet bladpersille, eventuelt litt andre frisker krydde, og rør hele tiden i blandingen. Når oljen har trukket godt inn i grønnsakene og binder dem sammen, tilsett 1 liter kraft og la det hele koke opp.

3. Tilsett tomatpuré.

4. Mens suppen koker deles de andre grønnsakene i skiver, biter og terninger.

5. Ha dem i suppen, brekk buntene med pastabånd i småbiter over gryta.

6. Ha i resten av kraften. La det hele småkoke i noen minutter til purren og squashen er halvkokt.

7. Ha i de hvite bønnene, eventuelt også grønne erter.

8. Del plommetomatene i 4 og ha dem oppi den kokende suppen.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 boks hvite bønner, ”smørbønner”, alternativt tomatbønner på boks
1 stor gul løk
2-3 hvitløkfedd
2 gulrøtter
2 selleristenger
2 små zucchinier eller 1/2 stor squash
1 neve bladpersille
1 stykke purre
1 lite stykke gresskar (hvis det er i sesongen)
2 dl små grønne erter
200-300 g grønnkål (i sesongen)
250 g hodekål
4-5 plommetomater
1-2 ss tomatpuré (italiensk konsentrert type fra tube)
ca. 2 dl olivenolje
ca. 2 liter god kraft
4-5 bunter tørkede pastabånd eller 2 dl smårør
Reven parmesan
Salt og nykvernet pepper