index

Elgfilet med potetgulrotmos og sukkererter i viltsaus

Kjøtt
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Elgfilet med potetgullrotmos, grønnkålsquiche, stekte grønnsaker, paprika, kantarell, løk og sukkererter i viltsaus til Per Heimly fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Grønnkål quiche:

1. Grønnkålen dampes i ca 20 min til den er myk.

2. Smør inn formene med smeltet smør.

3. Stikk ut butterdeigen med et passe stort glass.

4. Putt butterdeigen i formene.

5. Putt grønnkålen i en skål , tillsett en halv spiseskje salt og pepper, en halv pakke med snøfrisk og ett egg, miks alt sammen med stavmikser.

6. Putt blandingen i formene opp til kanten.

7. Settes i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

 

Potetgulrotmos:

1. Skrell like deler potet og gulrøtter og kok opp i vann med en dash salt.

2. Moses sammen med smør, melk og snøfrisk, salt og pepper.

 

Elgfilet:

1. Smelt smøret i panne til det bruser ferdig.

2. Legg filéene i panna og stek på hver side i ca tre-fem min. Saltes  og pepres på hver side.

3. Elgen legges i en stålform og stekes i stekeovn i ca 20 min på 200 grader.

 

Grønnsaker:

1. Paprika stekes først.

2. Kantarellene stekes i panne med smør, salt og pepper.

3. Løk og sukkererter stekes i ca fire min i smør med salt og pepper.

 

Viltsaus:

1. Bruk smøret fra kantarellene, hell i rødvin, kremfløte, créme fraice,  tre spiseskjeer snøfrisk, knuste enebær, noen dråper soyaolje.

2. Bland godt sammen, putt det i en kjele og la det koke inn med fire skiver ekte geitost til det har tyknet.

 

Servering:

1. Skjær opp elgen i skiver,  legg tre skiver midt på fatet og legg kantarellene på toppen av kjøttet.

2. Sett grønnkålquichen til venstre og potetgulrotmosen bakerst og grønnsakene til høyre for kjøttet.

3. Hell viltsausen foran.

4. Serveres med en god rødvin.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Helstekt Elgfilet