index

Eksotisk og fargerik papayasalat

Vegetar
Asiatisk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Eksotisk og fargerik papayasalat til Trine Grung fra serien Celebert Selskap. Dette programmet ble sendt på TV3 i 2010.

Dressingen: 

1. Finn frem en morter. I denne skal du lage dressingen.

2. Press limesaft, hakk opp rød chili og tomat i biter. Hell dette oppi morteren sammen med olivenolje, presset hvitløk, rå agave nektar og krydder.

3. Bruk staven i morteren og mos hele dressingen godt sammen. Løs opp bitene med tomater og chili så mye som mulig.

 

Peanøtter:

1. Knus peanøttene i morteren til grove biter.

 

På tallerkenen: 

1. Del papayaen på langs. Ta ut frøene og skrell hele frukten.

2. Del papayaen i skiver og fordel papaya på 4 tallerkener. Hell over dressingen.

3. Dryss over grovknuste usaltede peanøtter.

4. Pynt tallerkenen med grønne salatblader. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Dressingen :
1 lime, presset
8 ss ekstra virgin olivenolje
4 ts rød fersk chili, hakket
1 stor rød tomat, hakket
1 fedd hvitløk, presset
1 kryddermål svart pepper
2 ts rå agavenektar
Grønne salatblader til pynt

Forretten:
1 stor papaya eller 2 små, skrelt og delt i pene skiver
3-4 ss peanøtter uten skall og uten salt, hakket